הקרקעות המצויות בבסיס התכנון הן קרקעות חקלאיות. הקרקעות המשווקות על ידי קבוצת ברק רפאל הן קרקעות מבעלות פרטית בלבד וניתנות להעברה ורישום בטאבו באופן מיידי. כל הקרקעות המשווקות בתכנית מצויות תחת תקן 22. הקרקעות מצויות בהליך הפשרה, בשלב תוכנית מתאר כוללנית מופקדת – מספרה 353-0581801.
קרא עוד
ההיבט התכנוני
תכנית בנימינה צפויה לכלול 4,060 יחידות דיור, בצפיפות מינימאלית של 15 יח"ד לדונם. מאפייני הבניה הם בניה לגובה והקמת בנייני בוטיק משותפים בגובה של כ- 7 קומות לכל היותר, בסטנדרט בניה גבוה ואדריכלות מתקדמת. שילוב של מגדלי בוטיק נישאים לגובה בסביבת המגורים המתאפיינת בבניה צמודת קרקע נועדה לחבר בין הצביון הכפרי של בנימינה, שימור ריאות ירוקות, הקמת פארקים ושטחי תעסוקה ומסחר, וניצול מיטבי של הקרקע.
שווי הדירות הצפוי בפרויקטים המשווקים על ידי קבוצת ברק רפאל בבנימינה עומד על כ-4 מיליון ₪ לדירת 5 חדרים. קבוצת ברק רפאל מציגה ניסיון רב והצלחות מוכחות באיתור הזדמנויות השקעה בענף הנדל"ן, זיהוי פוטנציאל צמיחה ותשואה, מיפוי סיכונים וליווי מקצועי הכולל מומחי נדל"ן, פיננסיים והשקעות, משרד עורכי דין מוביל בענף הנדל"ן ותכניות מימון כבסיס להצלחה ולהשקעות מניבות.
בינימינה – קסם של מושבה
היישוב בנימינה הוקם בשנת 1922 על ידי בני העולים הראשונים. רוב המתיישבים הגיעו מההתנחלות זכרון יעקב הסמוכה, שחיפשו קהילה מלוכדת שתתמוך ותרחיב את החקלאות המקומית. לאחר מלחמת העולם הראשונה הצטרפו למושבה הקטנה קבוצות שונות של מתיישבים, כולל עולים חדשים, מה שהוביל להתרחבות מהירה. כ-5 ק"מ מזרחית לבנימינה אכלסו המתיישבים גם את גבעת עדה שהוקמה בשנת 1903. גבעת עדה נועדה במקור לספק קרקע חקלאית נוספת לחקלאי זכרון יעקב, אך בשל המרחק בחרו החקלאים להתיישב. שם במקום. כלכלת בנימינה וגבעת עדה נשענה בעיקר על חקלאות, אך עם הזמן החלו בני המושבות הצעירים להעדיף חינוך, פיתוח וחדשנות לצד עבודתם בשטח. כתוצאה מכך השיגו המושבות המשולבות מעמד סוציו-אקונומי גבוה, במקום 8 מתוך 10 במדד החברתי-כלכלי של המדינה. נכון לספטמבר 2023 מתגוררים במועצה המקומית בנימינה גבעת עדה 16,347 תושבים. הדירוג החברתי-כלכלי נותר חזק ב-8 מתוך 10, והשכר הממוצע של העובדים בבנימינה גבעת עדה גבוה ב-40% מהממוצע הארצי.