Polygraph

קבוצת ברק רפאל כל הכלים לצמצום סיכונים ברכישת קרקע

לא ברור אם כן, מדוע המפרסמים מחזרים אחר הציבור במגוון ערוצים, בהצעות מפתות לרכישת קרקע במחיר של רכב משפחתי מיד שניה, לצד הצעות למימון אטרקטיבי ותמונות של בתים אדומי גגות טובלים בדשא ירוק, באווירת מגורים פסטורלית. קבוצת ברק רפאל עושה לנו סדר בבלגן.

לפני שתמהרו להתפתות ולקחת הלוואה בעבור החלום על קרקע פרטית ובניית בית החלומות, חשוב לדעת:

  • קרקעות המיועדות לבנייה ולמגורים, המופיעות בתב"ע העירונית המקומית כקרקעות צהובות (קרקעות באזור מגורים שניתן לקבל עבורן היתר בניה) אינן קרקעות זולות, ועלות קרקע כזאת בתוספת עלויות הבניה, לא בהכרח תפחית ממחיר הנכס ביחס לנכס בנוי דומה בסביבה במיועדת.
  • קרקעות המוצעות במחירים אטרקטיביים ונמוכים יותר, הן קרקעות חקלאיות, אשר בשלב הרכישה לא ניתן להעמיד עליהן ולו קרוון אחד.
  • קרקעות אלו עשויות לספק עסקת השקעה משתלמת ותשואה גבוהה במיוחד, עבור משקיעים בעלי אורך רוח וסבלנות, במידה ויזכו לשינוי הייעוד שלהן מקרקע חקלאית- לקרקע למגורים, על ידי מנהל מקרקעי ישראל.
  • לא כל קרקע חקלאית תופשר וניתן יהיה לבנות עליה, כאשר קרקע חקלאית שלא תזכה בשינוי הייעוד המיוחל, אינה מביאה ערך למשקיע (שאינו מבקש לעסוק בחקלאות פעילה).

כך תרכשו קרקע חקלאית בעלת פוטנציאל תשואה גבוה ומיעוט סיכונים מומחי הנדל"ן מבית קבוצת ברק רפאל, החברה המובילה בישראל בענף יזמות הנדל"ן, מספקים מספר טיפים למשקיעים ולמתעניינים ברכישת קרקע חקלאית:

  1. מרביתן המוחלט של הקרקעות בישראל (כ-93%) מצויות בבעלות מנהל מקרקעי ישראל, ומוצעות לחכירה לתקופה מוגבלת בת 49 שנים, ולמעשה אינה מועברת לבעלות הרוכש, כי אם לשימושו בלבד. ברכישת קרקע להשקעה חשוב במיוחד לבחור בקרקע המצויה בבעלות פרטית וניתנת להעברה בטאבו ולמכירה בכל עת.
  2. קרקע בתהליך הפשרה- הליך שינוי הייעוד של הקרקע עשוי להימשך שנים ארוכות, ודורש הנעה דרך בירוקרטיה מסועפת אשר מצריכה הבנה ודקדוק בתקנות ובסעיפי חוק מורכבים. בעת בחירת קרקע להשקעה חשוב לבחור בקרקע אשר כבר מצויה בתהליך הבקשה להפשרה, ולבחון את השלב בהליך, פוטנציאל ההפשרה וטווח הזמן המוערך לה, ממליצים בקבוצת ברק רפאל.
  3. אינטרס ציבורי-ממשלתי בהפשרה- רצונו של אדם פרטי להפשרת קרקע ולשינוי ייעודה הוא חסר סיכוי בפני עצמו. השיקולים המנחים בהחלטה האם להתיר את הבנייה על הקרקע הם שיקולים הנוגעים באינטרסים ציבוריים, ומובלים על ידי רשויות מקומיות ומוסדות ממשלתיים. לשם הדוגמא, קרקע המצויה בעיר הכפופה להסכם גג (התחייבות לבנייה בהיקפים גדולים בתמורה לקבלת תקציבים לצרכי תשתיות), היא בעלת פוטנציאל הפשרה גבוה יותר, מקרקעות שאין לגביהן מתווה או תפיסה תכנונית אחרת.
  4. תקן 22- תקן 22 הוא תקן אשר נקבע ונכתב על ידי איגוד השמאים הארצי, ומהווה מדד להערכה בכל הנוגע לפוטנציאל ההפשרה של הקרקע. חשוב במיוחד לרכוש אך ורק קרקעות בעלות תקן 22, ולאחר קריאה והבנה שלו (ככל הנדרש, בליווי וסיוע מקצועי). התקן יכלול מידע על מצב הקרקע ומעמדה, שלבי הליך ההפשרה בו היא מצויה, הערכת סיכוי וטווח זמן מוערך וכן שווי מוערך לאחר הפשרה.
  5. תב"ע עירונית- גם קרקע שתזכה בהפשרה זקוקה להליך קבלת היתרי בניה מן הרשות המקומית בשטחה היא מצויה, ואלו יינתנו בהתאם לתכנית בניין עיר, הקובעת את אופי הסביבה העירונית. חשוב לוודא אל מול הוועדה המקומית לתכנון ובניה כי מדובר בקרקע הממוקמת באזור המיועד למגורים, וכן מה הם אחוזי הבנייה המקסימליים הניתנים לבניה באזור זה.

קבוצת ברק רפאל ליזמות נדל"ן, משווקת קרקעות חקלאיות (ונכסי נדל"ן נוספים בישראל ובעולם), ומעמידה לרשות ציבור המשקיעים בישראל מגוון עתודות קרקע מבטיחות, העומדות בכל התנאים שצוינו בכתבה, תוך הצגת יתרונות נוספים בניהם: מיקום אטרקטיבי, אזורי פיתוח בקרבה למטרופולין מרכזי, שיתופי פעולה עם חברות מימון בתנאים מעולים, אפשרויות למכירת הקרקע לאחר השבחתה ועוד בטרם השלמת הליך ההפשרה ויתרונות רבים נוספים.

לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן >> 

זמינים לכל שאלה

צרו קשר

רוצים לשמוע עוד?

מלאו פרטים ונחזור אליכם

"*" אינדוקטור שדות חובה

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.